Párommal kettőnknek összesen van 3 lánya. Tegnap délutánra mindannyian átjöttek egy grillezésre.
Elég nagy választékot sikerült gyártanom, hála annak, hogy már egy éve gyűjtögetem a különböző pácok, húsok, zöldségek receptjeit.
A tűzgyújtás szokásosan nehezen ment, de már ráhagytam a nagy Férfire, hogy egyedül kínlódjon és káromkodjon vele.
Én már csak a készre mentem le. Az első két szelet hús még így tűzáldozatnak ment, de onnantól kb. fél-egy óráig csendben csak ettek, és ettek és ettek.
A félig-meddig vega, és reform mániás lányom, mire odaértem, egy nagy szelet sertéskarajt harapott, és kissé bocsánatkérően nézett rám.:)
Az étlap:
Sertéskaraj mézes, narancsos, szójás pácban,
Sertéskaraj hagyományosan
Csirkecomb csomagok
Csirkeszárny buffaló módra (mármint általam variálva
Gomba csomagok
Csirkemell sörös fokhagymás pácban
Joghurtos padlizsán (ez nagy kedvenc)
Vegyes saláta
Fokhagymás újkrumpli (chilie és vaníliától)
Alma-paradicsom chutney
Az igazat megvallva, nem nagyon tudom már a receptjeim forrását, van egy dossziém, amikben kinyomtatva vannak, onnan szedtem főleg őket.
Ahogy időm és energiám, vagyis lustaságom legyőzése engedi, felteszem mindegyiket.
Most ízelítőnek
Mézes, narancsos, szójás pác
1 evőkanál szójaszósz
6-8 gerezd fokhagyma préselve (eredetileg 4 volt írva, de ebből mindig többet használok
Tettem bele egy kis mangós balzsamecetet is, ezt most épp a favorit nálam, el is fogyott, kénytelenek leszünk újra elmenni kedvenc boltomba.
Belenyomkodtam a 4 szelet kicsontozott karajt és hagytam pár órát sütésig.
A karaj másik felét egyszerűen só, bors, fokhagyma majoránnával fűszereztem.