Az utóbbi két hétben többet főztem, mint itt látszik, de hála a bloggertársaknak, nem volt mit írni, mert már annyi isteni receptet gyűjöttem össze másoktól, amiket most már tényleg meg kellett főzni.
Tegnap nagy sikerrrel Fűszeres Eszter marha vindalooja volt a menü.
Most jön a morgás.
Jó nagyképűek vagyunk, hogy a magyar bor, stb. Meg a magyar borászok. Azok az igaziak, meg a világ nem érti meg, nem ismeri az isteni, igazi magyar borokat.
Ehhez képest, nem tudom hányszor jártam meg, akár jó nevű borászok borával is.
Igaz, nem 3-4000 ft-os borokat vettünk, hanem "csak" 2000 Ft környékén.
Múlt héten a Párom kapott ajándékban egy üveg Bock 2006-os Villányi Kékfrankost.
Direkt ehhez akartam marha ételt készíteni.
Túl savas, karcos, vacak volt.
Nem hiszem el, hogy sarki közérten 600 Ft-ért kapható chilei cabernet savignon, vagy a pénteken a Plusban vásárolt á 559 Ft, kaliforniai fehér jobb lehet. Pedig igen.
Ezenkivül folyamatos kenyér kisérleteim vannak.
Egyenlőre rejtély hogy mikor és miért sikerül vagy nem.
A múlt heti dagasztás nélküli fantasztikus lett. Az e-heti kevésbé. Ugyanaz a liszt, ugyanaz módszer.
Pedig szépen elzarándokoltam egy hiperbe, amit amúgy utálok, hogy jó lisztet vegyek.
Múlt héten megcsináltam csilii rozsos diós kenyerét, isteni volt.
Most szintén az ő receptjéből a rozmaringos-olajbogyós változatot, ez nem annyira.
De ezen még dolgozom, és ha tényleg jó lesz, és engedélyt kapok rá, akkor fel is teszem.