Gondolom, ez mindenki számára egyértelmű. A legszokványosabb magyar étel.
De a krumplifőzelék sikerén felbuzdulva, úgy döntöttem beírom. Érdekes, hogy változik az ember ízlése az évek során. Nekem soha nem volt ez a kedvencem. Ha elém rakták, megettem, de magamtól soha nem főztem vagy rendeltem. Aztán a múlt héten egyszer csak délután rám tört, hogy de jó lenne egy paprikás csirke nokedlivel.
Pont ez a hétvége volt, hogy nem mentem piacra, csak egy nagy hipermarketbe, és mit látnak szemeim. Parasztcsirke aprólék direkt paprikáshoz csomagolva. szárnya, felsőcomb, hát.
Hozzávalók 2 személyre
Egy csirke apróléka, szárnya
egy hagyma
2 kanál libazsír (vagy ami van otthon.
őrölt paprika
majoranna
egy paradicsom és paprika (ha van)
A zsírt felforrósítom, az apróra vágott hagymát megpirítom rajta. Félrehúzom a tűzről, és beleszórok egy kanál őrölt paprikát. Elkeverem, majd belerakom a darabokra vágott csirkét. Kicsit összekeverem, hogy mindenhol befedje a szaft, majd kevés vízzel elkezdem főzni. Belerakom az egész paprikát és paradicsomot, amit a végén ki szoktam szedni belőle. Sózom, majorannázom. Mikor felforrt, felöntöm még vízzel, és lassú tűzön készre főzöm.
Nokedlivel tálalom.