Egy újabb kenyér variáció az előző kenyeremhez, maczyka jóvoltából.
Tettem fél kiló liszthez 2 gerezd fokhagymát apróra vágva (ebből lehet kicsit kevesebb, bazsából több), úgy egy szűk marék bazsalikomlevelet,
Formázásnál, mikor ellapogattam a kenyeret meghintettem 5 db szárított paradicsommal, 6 db maradék, magozott fekete olajbogyóval, és úgy tekertem fel, és formáztam gyökérkenyérré. Kicsit kalácsszerű lett a tésztája, jó szaftos.
50 dkg B80 kenyérliszt
3 dl víz
1 csomag szárított élesztő
2 kanál burgonyapehely
1 kanál sikér
1 kanál olaj
másfél kiskanál só
1 kiskanál cukor
egy marék bazsalikom durván felvágva
2 gerezd fokhagyma átnyomva
4 db olajbogyó
Formázásnál, mikor ellapogattam a kenyeret meghintettem 5 db szárított paradicsommal, 6 db maradék, magozott fekete olajbogyóval, és úgy tekertem fel, és formáztam gyökérkenyérré. Kicsit kalácsszerű lett a tésztája, jó szaftos.