Mint már sokan sok helyen láttátok, folytatódik a tavaly elkezdett segítsüti program. Nemisbéka és 25 gasztroanya újabb célt talált, amit támogathatunk, támogathattok.
Kikiáltási ár 1000.- Ft.
Csípős florentiner
- 1 evőkanál vaj
- 1,5 dl tejszín
- 100 g cukor
- 150 g kandírozott gyümölcs apróra vágva (barack, áfonya, cseresznye, mazsola
- 100 g manduladarabka
- 25 pisztácia durvára aprítva
15 dkg fekete csokoládé 70 %-os - fél dl tej
- fél kávéskanál őrölt szegfűbors
- egy szárított csili
A vajat felolvasztom egy edényben, belekeverem a tejszínt, a cukrot, a darabolt aszalt gyümölcsöket, és a magvakat. Kb. 3 perc alatt összefőzöm. Lehúzom a tűzről és hozzákeverek még 2-3 evőkanál lisztet.
Egy sütőtepsit kibélelek sütőpapírral, és egymástól jókora távolságba egy evőkanálnyi kupacokat teszek. A kanállal ellapítom. 220 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig sütöm. Figyeljünk, hogy megsüljön, de még ne égjen oda.
A sütés után, ha kedvünk tartja, pogácsaszaggatóval kerek formákat vághatunk belőle, de nekem jobban tetszik az amorf alak. Hagyom kihűlni.
Mikor kihűlt, nekilátok a csokoládémáznak. A csokit, kevés tejjel felolvasztom fűszerezem szegfűborssal és apróra vágott csilivel, amennyihez kedvünk van. Szilikonecsettel a sütemények lapos ét bekenem a csokival, és fogyasztás előtt a hűtőben hagyom kihűlni.
Csak tessék, csak tessék, megismételhetetlen alkalom!!!
(Egy svájci süteményes füzetből, és a goodfood-ból vegyítve)