Egy nagyon egyszerű étel, hála egy olyan kolleganőnek, aki általában nem szokott főzni, de mikor feltettem azt a költői kérdést, hogy mit is csináljak este 80 dkg csirkemellel, ha még lusta és nyűgös vagyok, bedobta ezt az ételt, mint olyat amit még ő is meg tud csinálni, és kedvenc.
Persze utána még végignéztem, hogy más hogy csinálja, és megtaláltam gabojsza receptjét, amit nagyjából követtem.
- 4 csirkemell, szeletekre vágva
- 20 dkg sajt vegyesen (Lidl reszelt, gran moravia)
- 2 tojás
- 2, 5 dl tejszín
- 1 dl joghurt
- 2 ek olaj
- liszt
- só, bors, szerecsendió
A csirkemell szeleteket sóztam, borsoztam, majd először lisztbe, aztán tojásba, végül a reszeltsajtba paníroztam. Leraktam sorba egy kiolajozott jénaiba.
A tejszínt és a joghurtot összekevertem, enyhén sóztam, szerecsendióval fűszereztem. 180 fokos sütőben 35 percig sült. Rizzsel és puliszkával ettük. Az összesült sajtos tejszines trutyi nagyon jó volt a puliszkához.