Ez is egy jó kis hústalan munkahelyi ebéd volt nekem. Mostanában valahogy sokkal kevésbé kívánom a húst. De mivel életem párjának viszont nem étel az étel hús nélkül, magamnak kotyvasztok néhány dolgot. Például cukkinit, amit ő nem szeret. Csak mindig megkostólja, és azt mondja, hogy, hmm, ez nem is rossz. Ez most tényleg nem volt rossz, viszont meglepően erős lett. Gyönyörű kápiának kinéző zöldséget vettem a hétvégén, amiről kiderült, hogy méregerős paprika. Úgyhogy most ezt használom csili helyett, de még így is óvatosan. Goodfood és Nemisbéka ihletésére
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 kisebb cukkini
- parmezán
- fél lime
- Tokaji aszú balzsamecet (pillanatnyi nagy kedvenc
- só, bors
- menta
- parmezánsajt
- egy szelet erős pirospaprika
- 1 ek napraforgómag (fenyőmag híján)
A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágom. A vaj és olaj keverékén gyorsan megpirítom, de csak annyira, hogy még ropogós maradjon. Kirakom egy tálba. A maradék olajon megpirítom az apróra vágott paprikát, és a szotyit. A cukkinit, sózom, borsózom, meglocsolom olívaolajjal, a balzsamecettel és a lime levével. Megszórom a magokkal, a paprikával, egy kevés friss mentával, petrezselyemmel, és a végén a parmezánforgácsokkal. Hagyom állni. Szerintem langyosan is jó, de higeden is remek.