A kuszkusz az egyik kedvenc gyors munkahelyi ebédem. Akár este 9-kor is össze tudom dobni 15 perc alatt, és másnap délre pont zseniálisan összeérik.
Ez a változat még ezen belül is zseniális, bár ez már 40 percet is igénybe vesz.
· 1 piros kaliforniai paprika
· 1 kisebb cukkini
· 1 gerezd fokhagyma
· 1 ek olívaolaj
· 1 csipet cukor
· 2 paradicsom
· kevés chili
· harissa
· Fél bögre kuszkusz
· Fél doboz csicseriborsó
· 2-3 evőkanál mascarpone
· petrezselyem
1. Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A paprika csíkokra vágtam, a cukkinit félbe majd hosszú csíkokra. Egy tepsit kiolajoztam, beleraktam a zöldségeket, a felapított fokhagymát, megspricceltem olívaolajjal, cukorral, mellé dobtam egy rozmaring és kakukkfűszálat.20 percig sütöttem, majd hozzáadtam a felszeletelt paradicsomot, és chilit. Még 15-20 percig sütöttem a végén grillezve.
2. Egy tálba beleöntöttem a kuszkuszt, a csicseriborsót és felöntöttem ugyanannyi forró vízzel, sóztam, borsóztam, és harissával fűszereztem. Hagytam állni, majd egy villával megkevertem.
3. A megsült zöldségeket összekevertem a mascarponével. A tényérban a kuszkusz tetejére helyeztem a zöldségeket, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, és Giuseppe zseniális szicilíai olívaolajával meglocsoltam.
Ebből a mennyiségből nagyjából 2 nagy tányér lett. Goodfood receptből.
Egy adag kb: 371 kalória, protein 11g, szénhidrát 51g,