Dalit

Naan

2011. szeptember 30. 12:05 - Dalit

Naant valójában elég gyakran gyártok, mikor indiai kajához van kedvem, de mindig újra és újra megnézem a neten. Most már elegem lett, úgyhogy bejegyzem ide is.

  • 1 tk élesztő
  • 3 csésze liszt ( egy csésze, 2,4 dl)
  • 2 ek olaj
  • 4 ek joghurt
  • 1 tk méz
  • 1 tk só
  • 3/4 csésze langyos víz
  • kevés liszt a nyújtáshoz

A hozzávalókat a kezünkkel gyorsan összegyúrjuk. 8 gombócot formázunk belőle. 20 percig hagyjuk pihenni, majd lisztezett felületen szétlapogatjuk, vagy sodrófával kinyújtjuk.

A sütőt forróra előmelegítjük, tepsire tesszük a lepényeket, és pár perc alatt megsütjük.

Meglepően gyorsan elkészül, és mindenféle szaftos ételhez remek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr433240605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása