Dalit

Sajtos kukoricakenyér

2011. december 11. 15:50 - Dalit

Úgy tűnik, mostanában Amerika rajongó lettem. Egy krimiben találkoztam vele nemrégen, hogy valakinek a börtönben a legnagyobb vágya a kukoricakenyér. Ezek után muszáj voltam utánanézni. És ha már a puliszkát, polentát szeretem, miért ne szeretném a kukoricakenyeret is. Reggelire, vacsorára, tizórainak is jó.

  • 1 csésze tönköly fehér liszt
  • 2 csésze tönköly teljeskiörlésű liszt
  • 1 csésze kukoricadara
  • 1 ek barnacukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk só
  • 2 csésze tej
  • 3 nagy tojás kicsit felverve
  • 14 dkg vaj
  • 20 dkg sajt (cheddar, nálam most cserpes fonott sajt, és parmezán vegyesen)
  • 3 szál újhagyma
  • két jalapeno chili paprika kimagozva

 

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a cukrot, sót, sütőport. Egy másik tálban a folyékony hozzávalókat keverjük el, a tejet, tojást, olvasztott vajat. Végül a beleöntjük a tejes keveréket a száraz anyagokat, és könnyedén összekeverjük. Hozzáadjuk a sajt nagy részét, az újhagymát, paprikát, majd hagyjuk állni kb. 20 percig

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy sütőtálat. A tésztát elsimítjuk a tálban, rászórjuk a maradék sjatot, és némi hagymát. 30-35 percig sütjük.

Kockára vágva tálaljuk.

kukoricakenyér2.jpg

Magában nekünk egy kicsit száraz, de a zakuszkával észbontóan jó. Vagy valamilyen más mártásos ételhez köret helyett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr183450041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása