A csirke casseroléhez ez volt a plusz köret.
Ismét megvalósult kedvenc séfem, Gál Zsolt tanácsa a többféle textúráról. Imádom, amikor a mogyoró, vagy bármilyen mag ropogóssága kiegészíti a zöldség lágyságát.
-
-
- 400 gramm mirelit zöldbab
- 3-4 szelet húsos szalonna, kockákra vágva
- egy marék mogyoró
- 2 ek tokaji borecet furmintból
- 5 ek tejszín
- 1 tk tárkony, szárított
-
Forró vízben megfőzzük a zöldbabot.
A szalonnát megpirítjuk egy serpenyőben, hozzádobjuk a mogyorót, és azzal is pirítjuk pár percig, sózzuk, ráöntjük az ecetet, majd a tejszínt. Hozzáadjuk a zöldbabot, alaposan összekeverjük, és tálaljuk. Megszórjuk egy kevés tárkonnyal.