Dalit

Mogyorós zöldbab

2011. december 23. 10:46 - Dalit

A csirke casseroléhez ez volt a plusz köret.

Ismét megvalósult kedvenc séfem, Gál Zsolt tanácsa a többféle textúráról. Imádom, amikor a mogyoró, vagy bármilyen mag ropogóssága kiegészíti a zöldség lágyságát.

      • 400 gramm mirelit zöldbab
      • 3-4 szelet húsos szalonna, kockákra vágva
      • egy marék mogyoró
      • 2 ek tokaji borecet furmintból
      • 5 ek tejszín
      • 1 tk tárkony, szárított

Forró vízben megfőzzük a zöldbabot.

A szalonnát megpirítjuk egy serpenyőben, hozzádobjuk a mogyorót, és azzal is pirítjuk pár percig, sózzuk, ráöntjük az ecetet, majd a tejszínt. Hozzáadjuk a zöldbabot, alaposan összekeverjük, és tálaljuk. Megszórjuk egy kevés tárkonnyal.

mogyiszoldbab_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr333485460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gesztenyével töltött pulyka recept 2011.12.23. 16:03:13

Recept elkészítési módja: A megtisztított pulykát kívül-belül besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával. Hagyjuk egy órát á

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása