Dolce vita receptje alapján.
Remek kis ennivaló hőségre.
- 1 marék zöldborsó
- 1 marék reszel cukkini
- 2 db főtt sárgarépa (húslevesből)
- 3 szelet light sonka
- 2 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só, bors
- 2 kanál zabkorpa
- 1 kanál búzakorpa
Az apróra vágott hagymát nagyon apróra vágott hagymát, egy egészen kevés olajban megpárolom. Hozzádobom a feldarabolt sonkát és összesütom. Rádobom a fokhagymát, és csak addig hagyom sülni, míg megérzem az illatát.
A cukkinit közben megreszeltem, megsóztam, hagytam egy ideig állni. Kinyomtam belőle a vízet. A tojást összekevertem a cukkinivel, zöldborsóval, sárgarépával, búzakorpával, és annyi zabkorpával, hogy sürő palacsinta tészta állaga legyen.
Egy kevés olajjal kitöröltem a kerámia serpenyőt. Kanállal tegyünk egy-egy adagot a serpenyőbe, és süssük meg mindkét oldalát.
Mustárral összekevertem pár kanál joghurtot, és abba mártogattam.