Bár fel is volt adva a lecke, hogy egy olyan pár jön vendégségbe, akiknek az étel igazából hús krumplival.
De szeretjük is valójában, ráadásul nem kell sokat pepecselni vele, megsül minden egyben.
A változatosságot meg biztosítja, hogy mindig máshogy füszerezek.
Most például így.
Csirke krumplival
6 csirkecomb2 kávéskanál garammasala
só
4 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli
kakukkfű
olaj
Fél kg sárgarépa
A csirkecombokat kettévágtam.
Kb. 1 dl olajba belekevertem a garam masalát, sót, apróra vágott fokhagymát, sót. Beletunkoltam a combokat, és hagytam állni.
Meghámoztam a krumplit, szintén kakukkfűvel olajba tettem.
Kizsíroztam egy tepsit, egyik felébe beleraktam a húst, a másikra a krumplit, amit még megsóztam.
Lefedtem fóliával, közepes lángon sütöttem egy órát, majd még egy fél órát fólia nélkül.
Közben a hűtőben találtam vékonyra szelt sárgarépát, amit olajban kisütöttem, és vörösboros körtét tálaltam mellé.
A sárgarépának akkora sikere volt, hogy a barátnőm mondta, hogy ő sosem eszi meg, de így meglepő módon finom,