Dalit

Wien ist anders!!

2007. december 16. 16:42 - Dalit

Pénteken elutaztunk Bécsbe.
Nagy kedvenc városunk. Párom gyerekkorát és fiatal kora egy részét is itt töltötte.
Néha úgy érzem, igazából Bécs az ő városa, nem Budapest.
Nagyon szeretek vele mászkálni, sétálgatni. Olyan, mint Pest csak mégis egész más. Otthonosan érzem magam benne, mégis mindennek tudok örülni. Többek között a bécsi gemütlich vendéglátásnak. Most hétvégén születésnapi bulira voltunk hivatalosak.
Nagyon kellemes vendéglátásban volt részünk. Bruscetta volt, görög előételekkel, majd egy igazán kellemes lencseleves, végül fondü szerűen tálalt hús sütögetés.
A fondu-ban mogyoróolaj sistergett, amibe az előkészített húsokat, májat lehetett megsütni, mellé különböző paradicsomos, tormás, uborkás szószok. Nagyon jó ötlet, bár én egy kicsit jobban füszereztem volna a húsokat, de így utólag sózva borsozva is nagyon finom volt. Jókat lehetett marokkózni az összeakadt nyársakkal, a legjobbak a meglepetés falatok voltak.
Remek pálinkákat és borokat ittunk. Meg kell emlékeznem a Burgenlandi Flat Lake névre hallgató egészen remek vörösborról.
Másnap megpróbáltunk beszerezni belőle, sajnos nem sikerült.

Szombaton természetesen elmentünk szokásos kisvendéglőnkbe a "görbe utcába" Nadler Gassebe, a Hopferl-be. Igazi hagyományos bécsi kisvendéglő, ebédidőben dugig tele, kedves és gyors kiszolgálásra. Ez az a hely, ahol nem kisérletezek, jöhet az igazi jó Wiener Schnitzel bécsi krumplisalátával. Valahogy ezt fantasztikusan tudják. A krumplisaláta receptje már megvan, de még nem mertem nekiállni. Annyit tudok, hogy a titka, hogy húslevessel öntik fel, attól olyan remek szaftos.



Az ebéd után természetesen nem hagyhattuk ki a hagyományos bécsi karácsonyi vásárt sem.
Természetesen óriási tömeg volt, a többség érzésem szerint magyar és lengyel látogató volt. A választék ugyanaz a vásári giccses kínálat, mint itthon lenne, de a punchot azért nem hagytuk ki, és vettünk is egy adag fűszerkeveréket is hozzá.:)

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr8265941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zotyika 2008.01.25. 22:50:16

Szia !

Az eredeti bécsi krumplisalátának nem csak a húsleves a titka. Ha jót szeretnél készíteni a következőképp járj el:
A krumplit főzd meg héjjában, és tartsd melegen. egy evőkanál mustárt keverj el kb. három evőkanál salátaolajjal, de ne hidegen sajtolt oliva legyen, inkább sima napraforgó. A mustár felveszi az olajat, majdnem mintha majonéz lenne. öntsd fel kb. egy deci forró húslevessel, kevés salátaecet, só, a hajszálvékony csoporthagyma (Schalotten) és a meleg krumpli. nem baj ha kicsit összetörik. A meleg burgonyából kioldódó keményítőtől lesz olyan "jó szaftos".

Üdv:

zotyika
süti beállítások módosítása