Na, még egy kis salsa. Munkahelyi ebédnek vittem.
Hozzávalók:
A polentához
- 1 dl kukoricadara
- 3,5 dl víz
- só
- fél doboz konzervkukorica
- 5 dkg parmezán
A salsához
- Fél uborka
- fél avokádó
- 2 újhagyma
- egy paradicsom
- kevés chili
- 1 lime leve
- 2 ek olívaolaj
- só, oregano
- koriander híján egy csokor petrezselyem
1. Felforralom a vizet egy lábasban. A kukoricadarát beleszórom a vízbe és addig főzöm kevergetve körülbelül 10 percig, amíg az összes vizet fel nem szívta, és sűrű nem lett. Belekeverem a sót, a parmezánt, egy kevés chilit, és a lecsöpögtetett kukoricaszemeket. Egy lapos jénai vagy egyéb peremes tálba simítom, olyan 3 cm vastagon, és hagyom kihűlni. Rárakom egy másik tálcát, vagy tányért, arra megfelelő súlyt, pl. egy konzervet, vagy lekváros üveget, ami lenyomatja, és elteszem a hűtőbe legalább 2 órára, de lehet egy egész éjszakára is.
2. A salsához apróra vágom az avokádót, az uborkát, az újhagymát, paradicsomot, petrezselymet, összekeverem, meglocsolom a lime levével, és ízlés szerint fűszerezem.
3. Egy grillserpenyőben nagyon kevés olajat hevítek. A polentát háromszögekre vágom. A szeletek mindkét oldalát 5 percig sütöm, amíg megpirul Majd a salsával tálalom.
Hidegen is finom