Dalit

Mongol marhahús - Dukan

2012. augusztus 15. 13:29 - Dalit

Szerintem egyszerűen kínais, vagy valami ázsiai. 

A DukanItOut oldalról van, ami egy nagyon jó amerikai dukanos oldal,  még akkor is, ha néhány alapanyag nálunk nincs meg. Én ugye nagyon szeretem a kínai kaját, úgyhogy nekem ez most nagyon jól esett.

  • 40 dkg marhafehérpecsenye
  • 3 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl szójaszósz
  • fél dl vyz
  • 1 kanál kukoricákeményítő
  • 3 újhagyma
  • bors
  • chilipehely
  • pár csepp olaj


Egy serpenyőben pár csepp olajat forrósítok, rádobom a nagyon apróra vágott gyömbért, és fokhagymát, hagyom egy kicsit megpárólodni, míg illata lesz. Ráöntöm a szójaszószt,vízet, és pár perc alatt összefőzöm.

A marhahúst kisebb darabokra vágom, 2*3-4 cm-esekre, sózom, borsozom egy kicsit. Belerakom egy műanyag zacskóba. Rászórom a keményítőt, és összerázom, hogy mindenhol befedje a húst.

Egy másik serpenyőben nagyon kevés olajat melegítek. A húst pár perc alatt enyhén barnára sütöm minden oldalán. Ráöntöm a mártást, és megszórom a felszeletelt újhagymával, és a chilipehellyel. Még egy percig főzöm, és kész.

Nem diétázóknak rizzsel, nekem dukan palacsintával. Egy baja volt, kevés lett egy kicsit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr804711701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása