Dalit

Választásunk hogy vállalkozunk - reggelik

2013. március 23. 21:34 - Dalit

Valahogy nagyon ellustultam, és már megint kéthavi reggelit írok le. Pedig annyira szeretem ezeket az alkalmakat. Szeretek rá készülődni, tervezni, beszerezni, aztán elkészíteni, és nézni, hogy mennyire örülnek neki.De a legjobban a találkozásokat szeretem.

Elkezdődött egy új év, új találkozások a régi társasággal, és szerencsére remek új tagok.Fantasztikus találkozások, beszélgetések, tervezések, közös pontok felfedezése. Isteni visszajelzések számomra az ételekről.

 Januárban az ételeket is megpróbáltam az új évi tervezéshez illeszteni. Talán sikerült..

Túrós csiga
a megújulásért (Piszke receptje)

        • 40 dkg liszt
        • 40 dkg vaj
        • 40 dkg túró
        • 2 kk. só
        • 1 tojás
        • egy csokor petrezselyem
        • egy csokor snidling  (Mostanában az Aldiban kapható fagyasztott fűszereket használom.)
        • Provancei fűszerkeverék
        • a tetejére kevés reszelt sajt

 A vajat, a lisztet és a túrót a lehető leggyorsabban összedagasztottam, és beraktam egy időre a hűtőbe. Egy idő múlva kiveszem, téglalappá nyújtom, háromba hajtom. Ezt még kétszer megcsinálom. Berakom ismét a hűtőbe egy órára.

Ekkor kiveszem, téglalapra nyújtom, megszórom a fűszerekkel, és szorosan feltekerem, és fóliába tekerem. Éjszakára visszateszem a hűtőbe.
Hajnalban, mikor felkelek, bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A tekercset 1 cm-es szeletekre vágom, sütőlapra teszem, megszórom sajttal, és kb. 15 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell, hogy éppen csak színe legyen, csak a széle barnuljon egy kicsit. 

turoscsiga.JPG

 

Sütőtökös humusz 

  • Sütőtök
  • fahéj, koriander szegfűszeg, görögszéna,
  • édeskömény, mustármag római kömény
  • fokhagyma, gyömbér
  • paprika
  • tahini
  • olívaolaj

A sütőtököt kockára vágom. A fűszereket mozsárban összetöröm. Megszórom a fűszerkeverékkel, a durvára vágott fokhagymával és gyömbérrel a tököt, és a sütőben puhára sütöm. Mikor megsült robotgépben tahinivel, és egy doboz konzerv csicseriborsóval és olívaolajjal összeturmixolom.   Sóval, borssal ízesítem.

 sutotokhumusz.JPG

 

Lencsekrém
a gazdagságért

  • 1 bögre lencse
  • provancei fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring,
  • babérlevél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma (8 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj

A lencsét a fűszerekkel megfőzöm. A hagymát az olívaolaj és vaj keverékén megpárolom. Összekeverem a lencsével, átturmixolom, és hagyom egy éjszakát állni

lencsekrem.JPG

 

Gránátalmás, mazsolás sárgarépa saláta
a jómódért

  • 4 db szép sárgarépa
  • olívaolaj
  • citrom
  • mazsola
  • fél gránátalma
  • só, bors

A sárgarépát lereszelem. Meglocsolom citrommal, olajjal. Belekeverek mazsolát, és hagyom állni. Tálalásnál megszórom gránátalmamaggal.

 sargarepasalata.JPG

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr605164758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása