Úgy látszik, kezd sikert aratni az üzleti reggelim.
Most kedves kollega, a JAM HR blog főszerkesztője, szakértője kért fel, hogy én készítsem el a HR reggelijükön az ételeket.
Két előnye is van ennek a megbízásnak. Nagyon jó előadásokkal és társasággal lehet találkozni, és hihetetlenül élvezem azt az elégedettséget, és meglepetést, amikor kiderül, hogy én készítettem mindent.
A mai reggelin már többször elkészített és a blogon megtalálható krémeket csináltam főleg, de két új recept is született.
Annyi módosítással, hogy előző nap a vörösboros szilvamártást készítettem egy ünnepi vacsorához, és annak a maradéka került a pástétomba a konyak helyett.
Tortillatekercs
Igazából a tortillla vagy pitatekercs inkább egy ötlet, mint recept, amit még finomítanom kell, de nagyon jó kiindulás. Chili és vanilia receptjéből indultam ki. A pácolt sárgarépa egyszerűen zseniális. Bár érzésem szerint feltalálták a magyar sós, cukros ecetes sallátaöntetet.:)
- török vékony pita vagy tortilla
- májkrém
- babkrém
- túrókrém
- pácolt sárgarépa
- saláta
A lepényekből különböző variációkat gyártottam, májkrém, és sárgarépa, babkrém és sárgarépa, túrókrém és saláta. Feltekertem, és 3.4 cm.szélesen felvágtam, egymás mellé fektettem és így kínáltam.
A másik, ami nagyon nagy sikert aratott, nekem is nagy kedvencem, az a céklakrém. Hihetetlen szin és íz.
Céklakrém
Kicsit megosztó étel, de aki szereti az rajong érte.
- 3-4 közepes cékla
- 2 kanál tejszínes torma
- 3-4 kanál sajtkrém
- só, bors
- egész mák
A céklákat fóliába csomagolom, és a forró sütőben másfél két óra alatt megsütöm. Mikor kihül meghámozom, aprítógépben összekeverem a többi hozzávalóval.